Animalul de companie, un prieten extraordinar

Copilul tău își dorește un animal de companie? În ziua de astăzi, avem multe variante pentru a îi oferi copilului pe lângă un animal de companie și un prieten de nădejde.

Este cunoscut faptul că animalele de companie se atașează foarte ușor de stăpânii lor și dezvoltă o relație specială.

Sunt frecvente clipurile și pozele de pe internet în care animalele de companie stau alături de bebeluși, protejându-i cu blândețea lor. Animalele se atașează repede de stăpâni și vor dori să fie mereu în preajma lor.

Alegerea animăluțului

Acesta este primul pas și totodată cel mai important când doriți un animal de companie, deoarece este nevoie să se ia in considerare mai multe elemente. Decideți împreună care este exact nevoia dumneavoastră, timpul liber si responsabilitatea asumată, deoarece mulți copii își doresc un animăluț, dar nu cunosc încă ce responsabilități implică.

De exemplu, un câine trebuie scos des afară la plimbare, pe când o pisica nu necesitată așa mult timp pentru plimbări.Dacă timpul nu vă permite prea mult timp pentru plimbări, un acvariu cu pești este alegerea potrivită.

Implicarea copilului în alegerea, educarea, hrănirea și toate activitatile ce țin de animal îl ajută să devină mai responsabil. Puteți vizita diverse magazine pentru animale de companie, de unde puteți obține și mai multe sfaturi în legatură cu îngrijirea lor, dar și pentru a interacționa cu aceștia înainte de o decizie finala.

Un alt factor important reprezintă decizia familiei dacă animăluțul va fi adoptat de la un adăpost sau cumpărat de la un magazin specializat. Puteți alege sa salvați un animal de companie de la un adăpost sau puteti cumpăra animalul dorit de la un magazin de specialitate.

Avantajele unui animal de companie

Cel mai mare avantaj oferit de un animal de companie îl reprezintă prietenia acestuia. Legătura dintre animale de casă si copii este una aparte. Cei mici vor dori să fie tot timpul lângă animăluțele preferate și să se joace împreună.

Copilul va primi un incredibil sprijin emoțional când va trece printr-o perioada grea, doar prin prezența animalului lângă el, primind totodată și un sentiment de siguranță.

Copiii au atât de multe lucruri de învățat din relația lor cu animalul de companie. În primul rând, îi va fi ușor să înțeleagă cât de importantă este responsabilitatea. În funcție de vârsta celui mic, părinții îi pot oferi șansa copilului să își asume responsabilitatea pentru anumite activități, precum oferirea de apă si hrană. Este necesar ca toate activitațile să fie alese în funcție de vârsta copilului, iar acestea să fie susținute prin feedback și încurajări.

Animalul de companie este și un bun facilitator pentru socializarea copiilor, aceștia putând să își facă mai ușor prieteni când sunt în parc cu cățelul la plimbare.

Un animal plin de energie și dorință de atenție va reusi să îi țină departe pe copii de micile dispozitive electronice care se gasesc la tot pasul, aceștia alocând mult timp pentru a se juca împreunaă cu animăluțul.

Având grijă de animalul de companie, jucându-se cu el, plimbându-l, copilul va începe să observe ceea ce simte acesta în diverse momente și ce nevoi are. Acest lucru il va ajuta pe micuț să își dezvolte empatia.

Înainte de a alege un animal de companie, este indicat să vă gândiți la nevoile dumneavoastră, cât și la posibilitățile în ceea ce privește timpul disponibil pentru a lua o decizie corectă.