telefon lotus hr

Animalul de companie, un prieten extraordinar

Multe familii adoptă un animal de casă. Cei mai doriți sunt căţelusii, pisicile, papagalii sau alte mici vieţuitoare. Avantajul de a avea un astfel de prieten este mare pentru copii, prin faptul că îi responsabilizează, le dezvoltă empatia şi îi învaţă să relaţioneze, mai ales în cazul copiilor timizi.
Înainte de a lua decizia de a-l cumpăra gândiți-vă foarte bine ce animal preferați pentru familia dumneavostră, de cât spaţiu dispuneţi în locuinţă, la ce veterinar veţi merge sau ce buget puteți să alocați pe lună pentru noul membru al familiei. Mulţi copii îşi doresc un animăluţ dar puţini ştiu ce responsabilităţi implică. Rămâne în sarcina dumneavostră să îl implicaţi pe copil în luarea deciziei, pentru ca el să înțeleagă exact ce presupune.
Cel mai bine faceţi o vizită la magazinul de specialitate, încercaţi să cereţi cât mai multe detalii despre îngrjirea, nevoile speciale şi igiena micuţului prieten. Luați-vă un răgaz și gândiți-vă foarte bine înainte de a lua o decizie.
În funcţie de vârsta copilului, îndrumați-l să îşi asume o parte din responabilitățile privind îngrijirea animăluţului. De exemplu: dacă dumneavostră vă ocupaţi de asigurarea hranei, el se poate ocupa să îl hrănească şi să îi ofere apă. Dacă aveţi un căţeluş, plimbatul lui poate să devină un obicei în familie şi un motiv de recreere. Căţeluşii sunt foarte jucăuşi, micuţul va fi încântat să îi arunce o jucărie şi să îl fugărească prin parc.

0749.496.730